A-pentue

Madrina's A-pentue

s. 26.9.2009
Jalostustietokanta

Madrina's A-pentueen äiti on Talvi (Torcedore's Alegre Nenita) ja isä Casper (Diamond Peak Casimir). Suuret kiitokset Maritta Lahtiselle (kennel Diamond Peak) mahdollisuudesta käyttää Casperia Talville! Astutushetkellä Talvi oli 3-vuotias ja Casper 7-vuotias, molemmilla oli tutkitusti terveet silmät, normaalit sydänäänet ja 0/0 polvet. Yhdistelmä on ollut Havannalaiset ry:n jalostusohjeen mukainen tunnuksella 29/09.

Pennut syntyivät varhain aamulla 26.9.2009. Synnytys sujui hyvin. Kaikki pennut olivat pienestä pitäen reippaita ja vilkkaita havannanalkuja. Luonnetestautin A-pennut 6-viikon iässä. Kaikkien pentujen luokaksi valikoitui ns. "helppo koira", joka soveltuu hyvin lapsiperheisiin, ensimmäiseksi koiraksi ja harrastuskaveriksi. Luonteet ovat säilyneet reippaina myös pentujen aikuistuttua, kiitos tästä perheille, sillä he ovat sosiaalistaneet ja kasvattaneet pennut hyvin. Pojista kasvoi maskuliinisia ja ne muistuttivat jo pienestä pitäen tyypiltään paljon isäänsä Casperia. Tyttöpennut olivat siropiirteisempiä ja feminiinisiä.

Kaikki sisarukset on niiden aikuistuttua vähintään kertaalleen virallisesti silmäpeilattu, sydänkuunneltu ja polvitarkastettu. Yhdelläkään pennuista polvet eivät ole löystyneet iän myötä eivätkä ne ole oireilleet niveliään. Kahdelta luusto on kuvattu. Näistä toisen kyynärnivelet olivat terveet ja selkä ja lonkat katsottiin hyvärakenteisiksi, toisella kyynärnivelet olivat terveet, lonkat jonkin verran löysärakenteiset ja lantio ilmeisesti aavistuksen vinoasentoinen.

Pentueessa on yksi selvästi yläpurentainen pentu, Madrina's Adios Amigos, jonka myin alennettuun hintaan lemmikiksi ja tähdensin että koira ei sovellu jalostuskäyttöön. Koiran kasvaessa hoidatimme purentavirhettä yhteistyössä perheen kanssa poistattamalla väärään asentoon kasvamaan lähteneet pysyvät alakulmahampaat hammasklinikalla. Koiran alaleuka on edelleen yläleukaa lyhyempi ja se elää lemmikkinä. Yhdelle pentueen pennuista on tullut aikuisiällä välihammashammaspuutoksia. Muilla osin A-pentueen pennuilla on täydet hampaistot ja oikeanlaiset purennat.

Pennut saivat seuraavat nimet:
Madrina's Adios Amigos (uros)
Madrina's Ai Caramba (uros)
Madrina's Ave Maria (narttu)
Madrina's Aye Davanita (narttu)

 
Madrina's Adios Amigos


Madrina's Ai Caramba


Madrina's Ave Maria


Madrina's Aye Davanita