B-pentue

Madrina's B-pentue

s. 10.5.2011
Jalostustietokanta


B-pentueen äiti on oma kasvattini Kerttu (Madrina's Aye Davanita) ja isä Rocky (Tiziana Egyptian Jasper). Suuret kiitokset Maritta Lahtiselle (Kennel Diamond Peak) mahdollisuudesta käyttää Rockyä Kertulle! Astutushetkellä molemmilla vanhemmilla oli tutkitusti terveet silmät, normaalit sydänäänet ja 0/0 polvet. Rocky oli hieman yli 3-vuotias. Vantterarakenteisen Kertun juoksut puolestaan ajoittuivat siten, että 18 kk:n ikärajasta jäi uupumaan muutama päivä - muutoin yhdistelmä olisi täyttänyt kaikki Havannalaiset ry:n jalostusohjeen kohdat.

Rauhallisesti yönsä nukkunut, tukevan aamupalan syönyt ja aamuhätänsä normaalisti tehnyt Kerttu alkoi pedata vimmatusti aamuyhdeksän aikaan ja puolentoista tunnin sisällä kaikki pennut olivat syntyneet. Synnytys sujui kaikkinensa hyvin eikä Kerttu päästänyt ääntäkään pentujen putkahtaessa maailmaan. Äitinä Kerttu oli kerrassaan erinomainen ja hoiti pentujaan antaumuksella. Pennut kasvoivat hyvin ja kehittyivät kauniisti. Pentutarkastukset sujuivat hyvin, kivekset olivat laskeutuneet ja purennat oikeanlaiset. Luonteeltaan kaikki pennut olivat varsinaisia rämäpäitä ja minulla olikin pentujen kanssa kädet täynnä aina kun olimme ulkoilemassa. Pennut pääsivät pariin otteeseen myös automatkalle ennen luovutusta. B-pentujen luonteet ovat säilyneet reippaina myös pentujen aikuistuttua, suuri kiitos tästä perheille.

Kaikilla pennuilla on todettu normaalit sydänäänet. Polvet on tutkittu virallisesti terveiksi 1-vuoden iässä ja osalta pennuista myöhemminkin. Kahdella pennulla on esiintynyt polvinivelten löystymistä vanhemmalla iällä, toisella agilityharrastuksen myötä, toisella hyvin voimakkaan painonnousun myötä. Ontumista ei ole esiintynyt eivätkä lääkärit ole nähneet leikkausta tarpeelliseksi, ainakaan vielä toistaiseksi. Yhdeltä pentueesta lonkat ja kyynärät on kuvattu epävirallisesti hyvärakenteisiksi ja terveiksi: kyynärät olivat 0/0 ja lonkkien arveltiin olevan A-B-tasoa, selästä ei löytynyt rakenteellista vikaa.

B-pennut saivat seuraavat nimet:
Madrina's Bendito Amor (narttu)
Madrina's Bella Gracia (narttu)
Madrina's Bello Principio (uros)
Madrina's Blanco Y Negro (uros)
Madrina's Badmotorfinger (uros)


Madrina's Bendito Amor


Madrina's Bella Gracia


Madrina's Bello Principio


Madrina's Blanco Y Negro


Madrina's Badmotorfinger