F-pentue

Madrina's F-pentue

s. 24.8.2013
Jalostustietokanta


Talvin (Torcedore's Alegre Nenita) 6-vuotisterveystarkastukset antoivat vihreää valoa, joten jäin miettimään keväällä vielä yhden pentueen suunnitelmia Talville. Sulhoksi valikoitui ruotsintuonti Svensson (Zodiaka'la Star's Highest Hope). Astutushetkellä Talvi oli 6,5-vuotias ja Svensson 2-vuotias, molemmilla oli tutkitusti terveet silmät, normaalit sydänäänet ja 0/0 polvet. Luonteeltaan molemmat ovat seurallisia ja meneviä ja niillä on erinomaiset näyttelytulokset. Yhdistelmä on ollut rotujärjestön jalostusohjeen mukainen tunnuksella 25/13. Suuret kiitokset Salla Vainiolalle (kennel Divino Amor) ja Elisa Laxille (kennel Polar Sunrise) mahdollisuudesta käyttää Svenssonia meidän Talville!

Synnytys meni hieman "yliajalle" ja käynnistyi hitaanpuoleisesti, mutta sujui hyvin. Kaikki pennut syntyivät vetreinä ja virkeinä. Talvi oli huolehtiva äiti ja hoiti pentujaan hyvin. Maitoa tuli mukavasti, pennut söivät hyvin ja kasvoivat Talvin jälkikasvulle tyypillisesti nopeaa tahtia. Kooltaan ja rakenneominaisuuksiltaan pennut olivat ennen luovutusikää lähellä toisiaan. Pentuetarkastukset menivät hyvin ja pennut saivat kiitosta erityisesti komeista maitohammaspurennoistaan. Kaikki pennut olivat luovutusiässä hyvin reippaita ja eloisia luonteeltaan.

Luovutusiän jälkeen purennat ovat hieman eläneet kahdella pennulla viidestä. Toiselle näistä tuli käytännössä tasapurenta, toisella yksi yläetuhammas painautui kärjestään alapurentaan muiden ollessa saksipurennassa. Yksi pennuista menetti kymmenen kuukauden iässä tapaturmaisesti kaksi yläetuhammasta. Muilla kolmella pennulla purennat ovat edelleen tietojeni mukaan hyvät.

Kolme pennuista on tutkittu 1-3 vuoden iässä polvistaan 0/0. Yhdellä pentueen pennuista polvinivelet tutkittiin yhden vuoden iässä 2-asteisiksi. Perhe, jossa koira asuu, ei ole huomannut koiran varovan tai ontuvan jalkojaan arkielämässä, vaikka on erittäin menevä ja vilkas luonteeltaan. Koira on käynyt kesällä 2016 hammaskivenpoistossa ja samalla koiran jalat on tunnusteltu läpi, lääkärin sanojen mukaan patellat ovat heiluvat ja saadaan nousemaan harjanteelle mutta palaavat itsestään takaisin. Tämä täyttäisi virallisessa polvitutkimusasteikossa asteen yksi ehdot mutta ei asteen kaksi ehtoja. Polvien tilanne kuitenkin elää ja on mahdollista että polvet voivat löystyä vielä lisää tulevaisuudessa, joskaan emme toki sitä toivo.

F-pentueessa useammalla pennulla turkinvaihto on ollut hyvin hidas, jolloin karvapeite on vaikuttanut lyhyeltä ja harsuuntuneelta pitkän aikaa. Niillä pennuista, joilla turkki on pidetty pitkänä aikuisiälle, aikuiskarvan mitta on ollut rodunomainen ja laatu hyvä.

F-pennut saivat seuraavat nimet:
Madrina's Fuego Del Amor (uros)
Madrina's Fuente Del Amor (narttu)
Madrina's Futura Estrella (narttu)
Madrina's Flor Del Sol (narttu)
Madrina's Fortuna Del Padre (narttu)

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna