I-pentue

Madrina's I-pentue

synt. 29.9.2014
Jalostustietokanta

Daamin (Madrina's Dama De La Noche) pentueeseen saimme sulhoksi tanskalaisen tuontiuroksen Kodan (Nicondoes Depeche Mode). Astutushetkellä Daami oli 2-vuotias ja Koda lähes 4-vuotias, molemmilla oli tutkitusti terveet silmät (ei oireita / distichiasis), normaalit sydänäänet ja 0/0 polvet. Daamilla oli muutamista näyttelykäynneistä varaserti, Koda oli valioitunut. Kumpikin vanhemmista oli luonteeltaan reipas ja toimelias, turkit olivat hyvälaatuiset ja perusrakenteet mainiot. Yhdistelmä täytti rotujärjestön jalostusohjeen edellytykset (/14). Suuret kiitokset Tanja Mäkipäälle (Kennel Nicolen) Ja Terhi Laineelle (Kennel Kinway) mahdollisuudesta käyttää Kodaa Daamille! Lämpimät kiitokset Tanjalle myös Daamin yöhoidosta astutuksen aikaan sekä Ruohosten perheelle Daamin erinomaisesta hoidosta ja avusta astutusmatkoilla!

Daamin odotusaika sujui pientä ruokahaluttomuutta lukuunottamatta hyvin. Synnytys toteutettiin keisarinleikkauksena Daamilla esiintyneen polttoheikkouden takia. Daami suhtautui pentuihin leikkauksesta herättyään hyvin äidillisesti. Pennut kehittyivät kauniisti, niiden ilmeet olivat samankaltaiset ja myös perusrakenne ja turkinlaadut olivat luovutusiässä samantyyppiset. Suureksi surukseni minun täytyi luopua pentueeseen jääneestä ainoasta narttupennusta seitsemän viikon iässä, sillä sillä todettiin synnynnäinen virtsateiden kehityshäiriö.

Pennut ovat kasvaneet luovutusiän jälkeen ulkoisesti mallikkaiksi. Rungonvahvuudet ovat hyvät, purennat oikeantyyppiset ja turkinlaadut hyvät. Kokovaihtelua esiintyy jonkin verran. Kaksi pennuista on tutkittu noin kahden vuoden iässä silmistään terveiksi. Toisella näistä pennuista oli vajaan vuoden iässä tiiviit polvet, jotka kuitenkin löystyivät vuodessa 2/1-tasolle. Kyseisellä koiralla oli tutkimushetkellä merkittävä alipaino ja lihaksisto heikossa kunnossa, mikä on todennäköisesti myötävaikuttanut polvien tilaan. Toisella noin kahden vuoden iässä tutkituista koirista polvet olivat 0/0. Pentueessa on yksi piilokivestapaus ja yksi kirsikkasilmätapaus (kyynelrauhasen esiinluiskahdus), joka taskutettiin takaisin paikalleen menestyksekkäästi.


I-pennut saivat seuraavat nimet:
Madrina's Invitado De Honor (uros)
Madrina's Infante De La Noche (uros)
Madrina's Indicio De Amor (uros)
Madrina's Invento De Amor (uros)

Tallenna

Tallenna