K-pentue

Madrina's K-pentue

synt. 5.3.2015
Jalostustietokanta

Kertun (Madrina's Aye Davanita) toisen pentueen isäksi tuli Jedi (Torcedore's Acierto Del Amore). Astutushetkellä Kerttu oli 5-vuotias ja Jedi 2-vuotias, molemmilla oli tutkitusti terveet silmät, normaalit sydänäänet ja 0/0 polvet. Kertulla oli muutamista näyttelykäynneistä varaserti, Jedi oli valioitunut. Kumpikin vanhemmista oli luonteeltaan persoonallinen, omatoiminen ja reipas, rungot olivat vahvat ja turkinlaadut hyvät. Yhdistelmän sukutauluun tuli kotimaisten koirien lisäksi useita ulkomaisia (Tanska, Ruotsi, USA) koiria ja yhdistelmä täytti rotujärjestön jalostusohjeen edellytykset (/14). Suuret kiitokset Paula Fihlströmille (Kennel Omenankukan) mahdollisuudesta käyttää Jediä Kertulle!

Kerttu astutettiin kahtena peräkkäisenä päivänä ja astutukset onnistuivat hyvin. Myös odotusaika sujui hyvin eikä Kertulla esiintynyt tälläkään kertaa pahoinvointia tai ruokahaluttomuutta. Synnytys eteni vahvoista poltoista huolimatta erittäin hitaasti, joten päivystyksessä varmistettiin ensimmäinen pentu ultraäänitutkimuksella eläväksi ja tarkistettiin sen tulosuunta. Pennut syntyivät loppupeleissä luonnonmukaisesti. Kahden kookkaan, kalvoineen syntyneen, erittäin pirtsakan pennun ohessa Kerttu synnytti kolme ehjää kalvopussia, joiden sisällä oli puolisen desilitraa nestettä ja erilaisia rusinamaisia kalvomuodostelmia.  

Kerttu hoiti pentuja jälleen erinomaisesti ja pennut alkoivat kasvaa kovaa kyytiä. Niistä kehittyi luovutusikään mennessä ulkoisesti eri tyyppisiä ja myös persoonanpiirteissä oli mielenkiintoisia eroja: toinen oli lähes äänetön, toinen hyvin äänekäs; toinen oli innokas puremaan, toinen ei purrut juuri lainkaan. Uroksesta kasvoi pitkälinjainen ja massakas, narttu oli kompaktimman mallinen ja piirteiltään feminiinisempi. Molemmilla on hyvät hampaistot ja purennat sekä erinomaiset turkinlaadut. Molemmat tuntuvat jäävän rotumääritelmän mittojen sisälle, uros on ylärajalla, narttu lähellä ihannekokoa. Mielenkiintoiset erot persoonanpiirteissä ovat säilyneet.

K-pennut saivat seuraavat nimet:
Madrina's Kullanmuru (narttu)
Madrina's Kultakimpale (uros)