L-pentue

Madrina's L-pentue

synt. 3.10.2015

Yhdistelmän vanhemmat ovat Madrina's El Mariachi (Elmo) ja Nicolen Kiara Bonita (Viivi). Astutuksen aikaan Viivi oli pienikokoinen, feminiininen ja sopusuhtainen 3,7-vuotias narttu, Elmo puolestaan kookkaanpuoleinen, piirteiltään maskuliininen ja ryhdikäs 2,7-vuotias uros. Molemmille pentue oli ensimmäinen. Yhdistelmä täytti PEVISA-ehdot ja rotujärjestön jalostusohjeen edellytykset. Elmolla oli voimassaoleva lausunto terveistä silmistä ja 0/0 polvista. Viivin tuoreet tarkastukset tehtiin tuloksella terveet silmät ja 0/0 polvet. PEVISA:n edellyttämien silmä- ja polvitarkastustulosten lisäksi molemmilla vanhemmilla on virallinen lausunto normaaleista sydänäänistä. Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Pennut syntyivät keisarinleikkauksella, yhden urospennuista Turun Eläinsairaalan päivystävä eläinlääkäri lopetti, koska se oli vetänyt vettä leikkauksen yhteydessä keuhkoihinsa. Pentueeseen jäi yksi valkoinen-kulta narttu ja kolme musta-valkoista urosta. Viiviltä tuli hyvin maitoa ja Viivi myös hoiti pentuja hyvin. Pennut kasvoivat mukavasti, rungon vahvuudet olivat kaikilla pennuilla hyvät ja kokovaihtelu pentueessa oli suhteellisen vähäistä. Pennut olivat meneväisiä ja uteliaita, ja ovat uutisten mukaan kotiutuneet mukavasti.

Pennuista on kasvanut yleisilmeeltään samantyyppisiä, enemmän isänsä kuin äitinsä mallisia. Myös rungon- ja luustonvahvuus on enemmän isän kuin äidin perua. Kokovaihtelu pentueessa oli vähäistä. Yhdelle pennuista on kehittynyt yläpurenta ja pentueessa on myös ollut yksi kirsikkasilmä (kyynelrauhasen esiinluiskahdus), joka taskutettiin takaisin paikalleen menestyksekkäästi. Luonteeltaan pennut ovat olleet perusreippaita.  Kasvonpiirteiden ja koon puolesta pennut ovat hyvä keskiarvo molemmista vanhemmistaan, päät eivät ole liian kevyet eivätkä raskaat sukupuolileima huomioiden. Yleensä ottaen pentue oli hyvin tasainen.